Srijeda, 9 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometNjemačka reprezentacija suočena s problemima: Otpali ključni igrači zbog povreda

Njemačka reprezentacija suočena s problemima: Otpali ključni igrači zbog povreda

Teška situacija za selektora Njemačke

Nijemački selektor se našao u teškoj situaciji nakon što su povrede pogodile tim. Naime, u posljednjim danima otpali su neki od ključnih igrača, uključujući Henrichsa.

Igrači koji su otpali

Pored Henrichsa, koji je otpao zbog povrede, na spisku povrijeđenih nalaze se i Jamal Musiala, Kai Havertz, Robin Koch i David Raum. Njemačka reprezentacija već sada gubi praktično pola svog tima.

Nova imena u reprezentaciji

Uprkos problemima, selektor je odlučio da ne poziva zamjene za povrijeđene igrače. Umjesto toga, naknadne pozive su dobili Jonathan Burkardt, Robin Gosens, Jamie Leweling i Kevin Schade.

Spisak reprezentacije

Na spisku Njemačke reprezentacije nalaze se sljedeći igrači:

  • Golmani: Oliver Baumann (Hoffenheim), Alexander Nübel (Stuttgart), Janis Blaswich (RB Salzburg)
  • Odbrana: Waldemar Anton (Borussia Dortmund), Joshua Kimmich (Bayern Munich), Maximilian Mittelstädt (Stuttgart), Nico Schlotterbeck (Borussia Dortmund), Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), Antonio Rüdiger (Real Madrid), Robin Gosens (Fiorentina)
  • Vezni red: Robert Andrich (Bayer Leverkusen), Chris Führich (Stuttgart), Pascal Gross (Borussia Dortmund), Aleksandar Pavlovic (Bayern Munich), Angelo Stiller (Stuttgart), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Kevin Schade (Brentford)

Situacija u timu je zasigurno izazovna, a sve oči su uprte u nove igrače koji će imati priliku da dokažu svoj talent i sposobnosti na terenu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -