Jednostavni način da potrošite ostatke riže
Kada skuhate više riže nego što vam je potrebno, često pomislite da je najbolje da je bacite. Međutim, postoji jednostavan i ukusan način da iskoristite te ostatke. Pripremite brzo jelo koje će zadovoljiti vaša nepca i izbjeći bacanje hrane.
Sastojci za ukusno jelo
Za ovu jednostavnu pripremu potrebni su vam sljedeći sastojci:
- 3 šolje kuhane riže (potrebno je podgrijati prije pripreme)
- 1 kašika putera
- Po izboru, možete dodati piletinu, povrće ili sir kao prilog
Priprema jela
Priprema ovog jela je veoma jednostavna. Prvo, zagrijte rižu u tiganju na srednjoj temperaturi. Dodajte puter i dobro izmiješajte
.
Ukoliko želite, dodajte piletinu, povrće ili sir, kako biste obogatili ukus jela. Kuvajte sve zajedno nekoliko minuta dok se sastojci ne zagriju i sjedine.
Zašto iskoristiti ostatke riže?
Ovaj način pripreme ne samo da smanjuje bacanje hrane, već i štedi vrijeme. Ostatke riže možete pretvoriti u ukusno uživanje koje možete servirati uz omiljene priloge.