Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetUragan Milton Donosi Još Veće Talase u Floridu Nakon Helene

Uragan Milton Donosi Još Veće Talase u Floridu Nakon Helene

Uragan Milton na Zapadnoj Obali Floride

Samo nekoliko sedmica nakon što je uragan Helena izazvao rekordne olujne udare u Tampe, uragan Milton se priprema donijeti još opasniji talas. Tačnije, očekuje se da će Milton uzrokovati daljnje poraste nivoa vode uz obalu Floride.

Rekordni nivoi talasa

Tokom prethodne oluje, Helenino oko nije došlo bliže od 100 milja od Tampa Baya. Međutim, mjerači plime i oseke u ovom području zabilježili su ful nivou koji nikada ranije nije viđen. Prema posljednjim prognozama, nivo talasa za Milton biće dvostruko veći od onih koje je Helena proizvela.

Opasnost od olujne poplave

Prijeteće situacije su već u toku, budući da se očekuje visina talasa između 3 i 4.5 metra. Ove prognoze izazivaju zabrinutost među stanovnicima obale Floride. Vlasti pozivaju građane da prate upute lokalnih službi, uključujući i moguće evakuacije.

Važnost praćenja vremenskih upozorenja

S obzirom na potencijalno pogoršanje uvjeta, važno je da se svi mještani pripreme na moguće posljedice. Očekuje se da će se veličina i brzina Miltona povećati prije nego što udari u kopno, što bi moglo dodatno povećati intenzitet oluje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -