Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaHapšenje Ivana Petrovića: Falsifikovani dokumenti i sumnje u identitet

Hapšenje Ivana Petrovića: Falsifikovani dokumenti i sumnje u identitet

Incident u Bačkom Petrovcu

Policija Srbije je nedavno uhapsila Ivana Petrovića (1988) zbog povezivanja s tragičnom saobraćajnom nesrećom. Ova nesreća se dogodila u nedjelju na ulazu u Bački Petrovac. U njoj je smrtno stradala S. J. (38) dok su njen muž Ž. J. (36) i njihove tri kćerke povrijeđeni.

Sumnje u stvarni identitet

Ivana Petrovića su vlasti uhvatile zbog sumnje u njegov pravi identitet. Pojavile su se informacije o falsifikovanim hrvatskim dokumentima koje je imao kod sebe. Saopćeno je da su obavještenja Interpola Sarajeva bila ključna u otkrivanju njegovog stvarnog imena, Tomislav Petrović, koji je državljanin BiH.

Međunarodna potjernica

Tužioc Dačić je otkrio da je za Petrovićem raspisana međunarodna potjernica. On je ranije poznat pravosudnim organima BiH zbog svojih kriminalnih aktivnosti. Bio je umiješan u akciju “Staza”, koja je rezultirala hapšenjem 19 članova narko bande iz Foče i Trebinja.

Posljedice nesreće

Tragična saobraćajna nesreća izazvala je veliku reakciju javnosti. Ova situacija dodatno naglašava problem falsifikovanih dokumenata i potrebu za strožim mjerama identifikacije. Policijske operacije nastavljaju se u cilju razotkrivanja kriminalnih mreža i zaštite građana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -