Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeHrana i ZdravljeBlefaroplastika: Pomlađivanje i Estetika Očiju u Poliklinici dr. Ritz

Blefaroplastika: Pomlađivanje i Estetika Očiju u Poliklinici dr. Ritz

Uvod u blefaroplastiku

Oftalmološka poliklinika dr. Ritz postala je prepoznatljiva po svojim uslugama koje vraćaju zdravlje i estetiku očiju. Jedna od najpopularnijih procedura je blefaroplastika, estetski zahvat koji pomlađuje područje oko očiju.

Šta je blefaroplastika?

Blefaroplastika je kirurški postupak kojim se uklanja višak kože i masnog tkiva s gornjih i donjih vjeđa. Cilj ovog zahvata je osveženje izgleda lica, uklanjanje znakova starenja i poboljšanje funkcionalnosti vjeđa.

Razlozi za zahvat

Pacijenti se najčešće odlučuju za blefaroplastiku iz estetskih razloga, želeći izgledati mlađe i svježije. Također, neki izvode ovaj zahvat zbog spuštenih vjeđa koje ometaju vid.

Idealni kandidati

Osobe starije od 35 godina, koje imaju višak kože ili masnog tkiva na vjeđama, predstavljaju idealne kandidate za ovaj zahvat. Mlađi pacijenti s urođenim problemima ili izraženim estetskim poteškoćama također su mogući kandidati.

Proces zahvata i oporavak

Blefaroplastika se izvodi u lokalnoj anesteziji. Učinjeni rezovi su diskretni, a većina pacijenata se brzo vraća svakodnevnim aktivnostima, obično unutar nedjelju dana.

Mogući rizici i rezultati

Iako blefaroplastika ima nizak rizik od komplikacija, moguće su pojave modrica i oticanja. Rezultati zahvata mogu trajati godinama, ali stariji procesi starenja mogu zahtijevati ponavljanje zahvata.

Završna riječ

Blefaroplastika ne samo da može osvježiti izgled lica već i poboljšati kvalitetu života. Razgovor s dr. Lianom Ritz može vam pomoći u donošenju informirane odluke. Za dodatne informacije, kontaktirajte Polikliniku dr. Ritz.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -