Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeLjepotaNeobični Svadbeni Običaji u Boliviji: Pokloni koji oduševljavaju

Neobični Svadbeni Običaji u Boliviji: Pokloni koji oduševljavaju

Mladenci i neobični pokloni

Na društvenim mrežama pojavio se snimak koji prikazuje mladence iz Bolivije okružene neobičnim svadbenim poklonima. Umjesto tradicionalnih poklona, parovi primaju pakete hrane i pića. Mnoštvo darova obuhvata govedinu, krompir, brašno, šećer, sokove i čak gajbe piva.

Pokloni sa srcem

Prema informacijama sa stranice Geokutak, u Boliviji se vjeruje da ukoliko poklon može stati u kovertu, nije od srca. Ovaj običaj odražava koliko su pokloni važni za mladence i njihove buduće živote.

Novčani darovi i tradicija

Kada su u pitanju svadbene tradicije, novac je takođe dobrodošao. Prema podacima sa Culture Trip-a, čest je običaj da se novčanice kače mladoženji na odijelo. Tako se smatra da će im to donijeti finansijsku prosperitetnost u budućnosti.

Darivanje kućnih aparata

Buduci da se u bolivijskom društvu ne očekuje da parovi žive zajedno prije braka, darivanje kućnih aparata ostaje omiljena praksa. Ovi pokloni pomažu mladencima u obezbjeđivanju domaćinstva.

Neobični običaji

Jedna od upečatljivih tradicija, vidljiva na snimku, jeste stavljanje šake konfeta direktno na glave mladenaca, umjesto bacanja u zrak, što je uobičajeno u drugim dijelovima svijeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -