Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaČudo od Djeteta iz Barce: Izvrsni Performansi ili Mislimo li na 16-godišnjaka?

Čudo od Djeteta iz Barce: Izvrsni Performansi ili Mislimo li na 16-godišnjaka?

Podaci o Rođenju i Niz Kontradikcija

Jedan od najsvjetlijih talenata španskog košarkaškog kluba Barcelona privukao je pažnju zbog nesuglasica oko svog datuma rođenja. Naime, u njegovom pasošu stoji datum 21. oktobar 2011. godine, dok se u savezu Toga pojavljuje kao 16-godišnjak.

Impozantan Stas i Performanse

Taj mladi talenat, poznat kao “čuvo od djeteta”, visok je 2,08 metara. Ovaj visoki centar jednostavno uništava svoje rivale u nižim kategorijama. Na turniru Villa de la Orotava protiv Real Madrida postigao je nevjerovatnih 31 poen, 19 skokova i četiri blokade. Njegov indeks korisnosti bio je 45, što govori o njegovoj superiornosti.

Porijeklo i Transfer u Španiju

Prema informacijama, mladi centar je rođen u Burkini Faso. On je u Španiju stigao s pasošem Toga, koji graniči s njegovom rodnom zemljom. Bez obzira na njegove impresivne sposobnosti, suočava se sa pitanjima o tačnosti informacija iz saveza Toga.

Uloga u 3×3 Reprezentaciji

Na zvaničnoj stranici španskog košarkaškog saveza, njegovo ime se pojavljuje u 3×3 reprezentaciji Toga, gdje je navedeno da ima 16 godina. Ova nepodudarnost samo dodatno pobuđuje sumnju među analitičarima i ljubiteljima košarke.

Zaključak

Ovaj 12-godišnjak već pokazuje potencijal da postane velika zvijezda. Međutim, odnosi između njegovih podataka o rođenju i nastupa ostavljaju mnoga pitanja. Dok on nastavlja briljirati na terenu, ljubitelji sporta i stručnjaci će nastaviti raspravljati o razlici u njegovim godinama.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -