Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaToyota i Subaru najavljuju novi električni SUV

Toyota i Subaru najavljuju novi električni SUV

Zajednička proizvodnja električnih automobila

Kompanije Toyota i Subaru nastavljaju svoju saradnju u razvoju električnih automobila. Njihovi prethodni modeli, Toyota bZ4X i Subaru Solterra, već se proizvode u Toyotinom postrojenju u Aichiju. Sada su najavili planove za proizvodnju novog SUV-a u Subaruovoj fabrici Yajima.

Brža i jeftinija proizvodnja

Umjesto da započinju proces iz temelja, Toyota i Subaru će iskoristiti već dostupne dijelove. Ovaj pristup omogućava bržu proizvodnju SUV-a i smanjenje troškova. Planiraju proizvodnju između 15.000 i 30.000 automobila mjesečno, što predstavlja značajan korak naprijed za obje kompanije.

Globalna tržišta i cijena

Novog SUV-a planiraju plasirati na tržišta Sjeverne Amerike, Evrope i Japana, a nije isključeno ni širenje na druga tržišta. Detalji o cijeni još uvijek nisu dostupni, ali će sigurno privući pažnju potencijalnih kupaca.

Budućnost električnih vozila

Ovo nije jedini projekat koji Toyota i Subaru imaju u planu. Takođe rade na tri nova električna crossovera, koja bi mogla biti predstavljena u drugoj polovini naredne godine. Iako su fokusirani na električna vozila, ambasadori kompanija najavili su da nisu odustali od benzinskih motora.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -