Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaTežak povratak za Hezonju: Real Madrid bez njega zbog bolesti

Težak povratak za Hezonju: Real Madrid bez njega zbog bolesti

Hezonja se bori sa posljedicama bolesti

Mario Hezonja, jedan od istaknutih košarkaša Kraljeva, suočio se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Dugotrajne mučnine, dijareja i visoka temperatura spriječili su ga da se vrati na teren. Unatoč naporima, trenutno mučenje ga je ostavilo bez snage.

Gubitak težine i mišićne mase

Tokom bolesti, Hezonja je izgubio osam kilograma. Njegova fizička sprema i mišićna masa sada su na niskom nivou. Zbog toga će mu biti potrebno vrijeme da se vrati na prethodni nivo spremnosti. Njegov saigrač, Xavier Rathan-Mayes, uputio je podršku putem društvenih mreža, ističući da ga je pomalo nedostajao.

Real Madrid bez Hezonje

Izostanak Hezonje osjetio se u timu. Na startu Eurolige, Real Madrid je pretrpio poraz od Bayerna. Također, u domaćem prvenstvu klub je na skoru 1:1. Naredna utakmica za Real će biti protiv Partizana, ali Hezonja će propustiti ovaj meč, kao i nekoliko narednih.

Optimistički pogledi u budućnost

Iako se suočava s izazovima, Hezonja je pun optimizma. Njegovo stanje će biti pažljivo praćeno, a navijači se nadaju brzom oporavku. Očekuje se da će se uskoro vratiti na parket u punom sjaju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -