Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaUtakmica KK Bosna kao humanitarna podrška unesrećenima od poplava

Utakmica KK Bosna kao humanitarna podrška unesrećenima od poplava

Domaća utakmica s posebnim značenjem

U srijedu, s početkom u 18 sati, KK Bosna će odigrati važnu utakmicu. Ova utakmica, koja se održava u dvorani “Mirza Delibašić”, dolazi u vrijeme kada je Bosna i Hercegovina pogođena razornim poplavama. Ova prilika koristi se za podizanje svijesti o situaciji u zemlji.

Podrška stradalima i humanitarna akcija

Prošlog vikenda, Bosna i Hercegovina je doživjela teške poplave koje su odnele 21 život. KK Bosna poziva sve ljubitelje sporta da prisustvuju utakmici, ali bez ulaznica. Ulaz će biti besplatan, a svi su pozvani da doniraju pozivom na humanitarni broj 17039.

Odavanje počasti stradalima

Predstavnici kluba naglašavaju da se utakmica igra u izuzetno teškom trenutku. “Želimo odati počast svim stradalima i pružiti podršku onima koji su pogođeni tragedijom”, naveli su iz KK Bosna. Ova akcija ima za cilj animirati javnost da uzmu učešće i pomognu svojim sugrađanima.

Poziv na akciju

Utakmica predstavlja priliku da se ispuni dvorana “Mirza Delibašić” i podrži klub u premijernoj domaćoj utakmici regionalne lige. “Pozivamo sve da dođu u što većem broju i pruže podršku, dok istovremeno pomažu unesrećenima”, dodaju iz kluba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -