Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetKamala Haris o Izraelu, imigraciji i oružju: Važne poruke iz intervjua

Kamala Haris o Izraelu, imigraciji i oružju: Važne poruke iz intervjua

Haris brani američko-izraelske odnose

Kamala Haris, potpredsjednica Sjedinjenih Američkih Država, nedavno je dala intervju za CBS News. Tokom razgovora, dotakla se važnih tema poput Bliskog istoka, imigracije i posjedovanja oružja.

Odnosi sa Izraelom

Haris je odbila direktno odgovoriti na pitanje novinara Bila Vitakera o tome da li je izraelski premijer Benjamin Netanjahu “jak saveznik”. Umjesto toga, naglasila je važnost prijateljstva između američkog i izraelskog naroda.

Imigracija i kritika Trampa

Tokom intervjua, Haris je također branila svoje odluke vezane za imigraciju. Na pitanje o olabavljenim graničnim mjerama tokom Trampove administracije, izjavila je da je to dugogodišnji problem sa rješenjima koja su na dohvat ruke. Odbacila je krivicu, optužujući Trampa za ometanje sporazuma o granici.

Pitanje Ukrajine

Haris je govorila i o Ukrajini, naglašavajući da ne planira sesti sa Vladimirom Putinom bez prisustva ukrajinskih predstavnika. Oštro je kritizirala Trampov pristup, naglašavajući da bi, da je Tramp i dalje predsjednik, Putin bio već u Kijevu.

Posjedovanje oružja

Na koncu, Haris je otkrila da posjeduje pištolj marke Glock, te se nasmijala na pitanje da li je ikad pucala. “Naravno da jesam, na streljani,” zaključila je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -