Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzBuzbee najavljuje tužbu protiv poznatih ličnosti zbog seksualnog zlostavljanja

Buzbee najavljuje tužbu protiv poznatih ličnosti zbog seksualnog zlostavljanja

Tužbe u ime žrtava seksualnog zlostavljanja

Advokat Tony Buzbee najavio je pravne korake protiv nekoliko poznatih ličnosti, za koje se sumnja da su pomagali muzičaru Diddyju u prikrivanju seksualnog zlostavljanja. Buzbee je istakao kako će ti članovi društva morati odgovarati ukoliko ne postignu nagodbu prije podnošenja tužbe.

Izjave advokata Buzbeea

Tokom gostovanja na TMZ Live, Buzbee je naglasio da svako ko je bio prisutan na zabavama, a nije reagovao na poznate zloupotrebe, ima ozbiljan problem. “Svi koji su znali za korištenje droga u pićima moraju preuzeti odgovornost”, izjavio je Buzbee.

Činjenice o grupnoj tužbi

Naime, Buzbee zastupa oko 120 žrtava, među kojima su i maloljetnici. Najmlađa žrtva imala je samo 9 godina. Navodno zlostavljanje traje još od 1991. godine, a prijave su se nastavljale do 2024. godine.

Nacionalni slučajevi i reakcija žrtava

Žrtve se nalaze u raznim državama, uključujući Kaliforniju, Floridu, Georgiju i New York. Mnoge su se javile javnosti nakon što su federalni tužioci podigli optužnicu protiv Diddyja. Buzbee je već postigao nagodbe s nekim pojedincima, ali nastavlja raditi na preostalih slučajevima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -