Utorak, 8 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisAJet pokreće nove letove iz Tuzle prema Istanbulu

AJet pokreće nove letove iz Tuzle prema Istanbulu

Uspostavljena saradnja između AJet-a i aerodroma Tuzla

Na Međunarodni aerodrom u Tuzli danas je sletio avion kompanije AJet iz Istanbula. Ovaj let označava početak zvanične saradnje između turske aviokompanije i aerodroma u Tuzli. U avionu se nalazila visoka delegacija Ministarstva za promet i infrastrukturu Republike Turske.

Ministar Uraloğlu i generalni direktor AJet-a predstavljaju novu flotu

Delegaciju je predvodio ministar Abdulkadir Uraloğlu, koji je istakao važnost ovog trenutka. “Čast mi je biti s vama na ovaj značajan dan. Izgradili smo još jedan most između Turske i Bosne i Hercegovine”, kazao je Uraloğlu. Generalni direktor AJet-a, Kerem Sarp, najavio je planove za dalji razvoj flote koja se sastoji od 85 aviona, s ciljem povećanja destinacija u narednih deset godina.

Planovi rasta i razvoj novih destinacija

Sarp je naveo da AJet prevozi putnike do 95 destinacija, od kojih se 41 nalazi u Turskoj, dok su preostale u 32 zemlje širom svijeta. AJet je početkom oktobra otvorio osam novih destinacija, a Tuzla je jedna od njih.

Osnovni cilj: Globalna povezanost

Ministar Uraloğlu je dodao da AJet planira letjeti na sve lokacije u svijetu. Tokom leta, upoznao je sedmeročlanu porodicu koja se u BiH uputila povodom prošnje mlade, što potvrđuje ljudsku povezanost između zemalja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -