Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviFrank Bruno podvrgnut pretragama zbog utjecaja udaraca u glavu

Frank Bruno podvrgnut pretragama zbog utjecaja udaraca u glavu

Medicinske pretrage bivšeg prvaka u teškoj kategoriji

Doktori istražuju utjecaj teških udaraca na mozak bivšeg WBC prvaka Franka Bruna. Ovaj cijenjeni britanski bokser, poznat po svojim izvanrednim borbama, trenutno je podvrgnut detaljnim pretragama.

Porodica zabrinuta zbog zdravstvenog stanja

Rachel, kćerka Franka Bruna, rekla je da mu mozak postepeno “propada”. Njen komentar naglašava ozbiljnost situacije, s obzirom na to da je Bruno tokom svoje karijere primio veliki broj žestokih udaraca. “Nedavno smo saznali da mu mozak polako propada,” dodala je Rachel.

Kratak pregled karijere i zdravstvenih problema

Frank Bruno, koji je slavio u 40 od 45 profesionalnih borbi, poznat je po svojim dvjema borbama protiv Mikea Tysona. Iako je izgubio obje, 1995. godine osvojio je titulu svjetskog prvaka pobijedivši Olivera McCalla na Wembleyu.

Tijekom godina, Bruno se suočavao s mentalnim zdravstvenim problemima, uključujući dijagnosticirani bipolarni poremećaj. Njegovi problemi s mentalnim zdravljem počeli su 2021. godine, kada je prvi put primljen u bolnicu.

Utjecaj pandemije na mentalno zdravlje

Pandemija COVID-19 dodatno je pogoršala njegove psihološke probleme. Frank Bruno često naglašava koliko je srećan što je preživio, uprkos teškim izazovima koje je prošao.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -