Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviKorina Džidić donijela zlato Bosni i Hercegovini na Juniorskom prvenstvu Balkana

Korina Džidić donijela zlato Bosni i Hercegovini na Juniorskom prvenstvu Balkana

Uspon mladih džudaša na Balkanu

Juniorsko prvenstvo Balkana okupilo je najbolje mlade džudaše iz deset zemalja regije. Džudisti iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Grčke, Kosova, Moldavije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Turske i Bugarske sudjelovali su na ovom prestižnom takmičenju.

Korina Džidić osvojila zlato

Najveći uspjeh među bh. takmičarima ostvarila je Korina Džidić. Ona je osvojila titulu prvakinje Balkana za juniorke. U četvrtfinalu se suprotstavila Sophie Xanthopoulou iz Grčke i pobijedila. Polufinale je donijelo novi izazov, ali je Korina savladala Anamariju Suciu iz Rumunije.

Pobjeda u finalu

U finalnoj borbi, Korina je dominirala protiv Andrijane Šutović iz Crne Gore. Ova pobjeda osigurala joj je zlatnu medalju i prestižnu titulu. Ovim rezultatom, Korina Džidić potvrđuje svoj potencijal u džudu.

Srebrna medalja za Johannu Kinger

Johanna Kinger također je imala zapažen nastup. Nakon pobjede protiv Andree Turčinović iz Crne Gore, savladala je Elif Kusku iz Turske u polufinalu. Nažalost, u finalu je izgubila od Alexie Usurelu iz Rumunije, osvojivši srebra.

Bronzana medalja za Petra Kožulja

Petar Kožulj je takođe ostvario istaknuti rezultat, osvajajući bronzanu medalju. Nakon pobjede protiv Lazaeosa Manousaridisa iz Grčke, izgubio je u polufinalu. U borbi za treće mjesto, pobijedio je Gustiuca Tudora iz Moldavije.

Ovi rezultati ukazuju na rastući talenat i potencijal mladih džudaša iz Bosne i Hercegovine na međunarodnoj sceni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -