Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeFitnessLea Meškin oborila nacionalni rekord na utrci u Sarajevu

Lea Meškin oborila nacionalni rekord na utrci u Sarajevu

Utrka na šest sati i novi rekord

Utrka na šest sati u Sarajevu bila je nezaboravna za Leu Meškin iz Bosne i Hercegovine. Ona je osvojila prvo mjesto u ženskoj kategoriji istrčavši 60 kilometara i 872 metra. Ovaj odličan rezultat oborio je prethodni nacionalni rekord BiH.

Utrka od 24 sata: nova imena na tronu

Na utrci od 24 sata, Stefan Milović iz BiH pobijedio je sa impresivnih 205 kilometara i 806 metara. U ženskoj kategoriji najbolja je bila Vesela Mačkić iz Srbije koja je istrčala 162 kilometra i 336 metara. Ovi rezultati predstavljaju nova rekordna dostignuća staze.

Organizacija i humanitarna akcija

Organizator Darko Lončar istaknuo je značaj ove međunarodne manifestacije za Sarajevo. “Dokazali smo da grad može biti centar ultramaratonskog trčanja”, rekao je Lončar. Utrka je organizirana bez obustavljanja saobraćaja, a bila je i humanitarnog karaktera. Prikupljena su značajna sredstva za pomoć poplavljenim područjima.

Rezultati i učesnici

Na utrci na 12 sati, najbolji muški trkač bio je Jasmin Pajević sa 110.539 metara. U ženskog kategoriji nije bilo učesnika. Zanimljivo, na utrci na šest sati, prvo mjesto u muškoj kategoriji pripalo je Renatu Dasoviću iz Hrvatske.

Ova sportska manifestacija okupila je mnoge trkače, a organizacija je dobila podršku lokalne zajednice. Učesnici, volonteri i MUP KS pridonijeli su uspjehu ovog događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -