Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometFiorentina slavlja protiv Milana uz nevjerovatan nastup Davida De Gee

Fiorentina slavlja protiv Milana uz nevjerovatan nastup Davida De Gee

Uvod u uzbudljiv susret

Fiorentina je odigrala čudnu utakmicu protiv Milana, trijumfovavši rezultatom 2:1. Ovaj susret obilovao je uzbuđenjima, preokretima i promašenim penalima, a David De Gea je bio junak večeri.

Prvi dio igre

U 22. minuti, Fiorentina je imala priliku da povede. Moise Kean je izveo penal, no njegov pokušaj odbranio je golman Milana, Mike Maignan. Ipak, domaćin je došao do prednosti u 35. minuti. Yacine Adli postigao je prvi gol utakmice.

De Gea kao heroj

U prvoj minuti nadoknade, Milan je dobio još jednu priliku s penala. Theo Hernandez je bio izvođač, ali je De Gea sjajno intervenisao i sačuvao mrežu. Njegova odbrana bila je nevjerovatna i postavila je temelj za dalju borbu u drugom poluvremenu.

Još promašenih penala

U drugom poluvremenu, Milan je ponovo izveo penal. Ovoga puta, Tammy Abraham preuzima odgovornost, ali je i njegov pokušaj dekonstruisao David De Gea. Treći odbranjeni penal učvrstio je njegov status zvijezde večeri.

Zaključak utakmice

Fiorentina je na kraju osigurala pobjedu s rezultatom 2:1, zahvaljujući odličnoj igri i fenomenalnim odbranama De Gee. Ovaj meč će se dugo pamtiti zbog svih uzbuđenja i preokreta, ali De Gea je zasigurno ukrao šou.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -