Ponedjeljak, 7 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaTeletovićeva mini hidrocentrala pogodila nevremena u Doljanima

Teletovićeva mini hidrocentrala pogodila nevremena u Doljanima

Ekološki protesti i prirodne nepogode

U Doljanima je, nakon nevremena, mini hidrocentrala koju je izgradio bivši NBA igrač Mirza Teletović, pretrpjela velike štete. Bujice s Čvrsnice odnijele su postrojenje, što je izazvalo uzbunu među ekologima i lokalnim stanovništvom. Već nedugo nakon puštanja centralu u rad, mještani su se pobunili protiv izgradnje.

Arnel Sefer o situaciji

Arnel Sefer je bio jedan od mnogih koji su jutros čistili područje. “Pukla je ko kokica”, izjavio je Sefer dok je skupljao trupce bora razbacane po cesti. Mještani su podijelili iskustva o nevremenu koje je pogodilo njihovu zajednicu.

Teletovićev dramatičan izlazak iz opasnosti

Teletović se u toj situaciji našao u opasnosti. Prema informacijama, pozvan je iz nadležnih ministarstava da podigne klapne na brani. Kada je to završio, krenuo je terencem prema Jablanici, ali se brdo pred njim srušilo.

Nakon druge takve situacije, morao je ostaviti automobil i probijati se kroz šumu. Arman Rizvić, zaposlenik u Teletovićevom kafiću, potvrdio je ovu dramatičnu priču. “Prolazio je kroz blato da bi stigao kući”, kazao je Rizvić.

Zaključak

Ova situacija otvara nova pitanja o sigurnosti mini hidrocentrala i njihovom uticaju na lokalnu zajednicu. S obzirom na ekologiju i prirodne katastrofe, bit će zanimljivo pratiti dalji razvoj događaja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -