Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaSplit slavio protiv Crvene Zvezde zahvaljujući snažnoj četvrtoj četvrtini

Split slavio protiv Crvene Zvezde zahvaljujući snažnoj četvrtoj četvrtini

Trijumf Splita u uzbudljivom susretu

Košarkaši Splita ostvarili su važne pobjede protiv Crvene Zvezde. Domaći tim slavio je rezultatom 85:78. Ključna je bila posljednja četvrtina igre koju je Split dobio rezultatom 22:13.

Istaknuti igrači na terenu

Jasmine Shorter predvodio je svoj tim sa 17 poena, uz pet skokova i asistencija. Njegov suigrač, Škara, pridružio se s 16 poena, sedam skokova i tri asistencije.

Dodatnu podršku pružili su Jordano i Ljubičić, sa po 14 postignutih poena. Kapusta je pokazao svoj doprinos sa 12 poena, sedam asistencija i dva skoka.

Utakmica u brojkama

Pojedini igrači Splita su ostvarili značajne statistike. Jordano je imao pet asistencija i dva skoka, dok je Ljubičić dodao četiri skoka. Ova uspješna kombinacija doprinijela je konačnom rezultatu.

Crvena Zvezda pod pritiskom

Na drugoj strani, najefikasniji igrač Crvene Zvezde bio je Nedović sa 16 poena. Dobrić i Yago su se istaknuli sa po 14 poena, pri čemu je Dobrić dodao tri skoka, a Yago pet asistencija.

Ovaj važan trijumf pomaže Splitu u osvajanju bodova u ligi, dok se Crvena Zvezda suočava s izazovima predstojećih utakmica.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -