Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaCrveni križ Crne Gore pokreće akciju prikupljanja pomoći za BiH nakon poplava

Crveni križ Crne Gore pokreće akciju prikupljanja pomoći za BiH nakon poplava

Akcija prikupljanja novčane pomoći

Crveni križ Crne Gore započeo je akciju prikupljanja novčane pomoći za stanovnike Bosne i Hercegovine. Ova pomoć je potrebna zbog poplava i odrona koji su pogodili BiH u prethodnim danima. Za ovu svrhu, Crveni križ otvorio je poseban žiro račun i SMS broj za donacije.

Kako donirati pomoć

Građani Crne Gore mogu donirati novac putem specijalnog žiro računa ili šaljući SMS. Prikupljeni fond će biti uplaćen na račun Društva Crvenog križa BiH. Organizatori su zamolili da se ne donira ništa osim novca dok se ne ukaže potreba za drugim vrstama pomoći.

Izjava premijera Spajića

Crnogorski premijer Milojko Spajić izrazio je sućut porodicama nastradalih u poplavama i ponudio pomoć u ime države. “Crna Gora je svim srcem uz vas”, napisao je Spajić na društvenoj mreži X.

Situacija u općini Šavnik

Regija Komarnica kod Nikšića posebno je pogođena obilnim kišama. Rijeka Komarnica je odnijela mostove i promijenila tok, izolirajući mještane. Milan Grujić, mještanin, kazao je kako su gosti u kampu prestrašeni zbog situacije.

Očekivanje pomoći od vlasti

Mještani općine Šavnik primaju vodu i hranu od lokalnih vlasti, ali očekuju dodatnu podršku od vlade i vojske Crne Gore. Situacija ostaje kritična, a zajednica je u potrazi za hitnom pomoći.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -