Nedjelja, 6 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeHrana i ZdravljeNajpopularnija imena za bebe u 2024. godini: Inspiracija za roditelje

Najpopularnija imena za bebe u 2024. godini: Inspiracija za roditelje

Kako odabrati ime za bebu?

Kada je riječ o odabiru imena za bebu, neki roditelji imaju unaprijed zamišljena imena. Drugi se suočavaju s izazovima i odlaganjem te odluke do rođenja. U posljednje vrijeme, trend biranja stranih imena postaje sve popularniji, posebno u Hrvatskoj.

Popis najpopularnijih imena

Slavni portal za djecu, Babycenter, objavio je listu najpopularnijih imena za bebe u 2024. godini. Ova istraživanja, iako provedena u Americi, mogu poslužiti kao inspiracija roditeljima širom svijeta.

Najbolja imena za djevojčice i dječake

Prema podacima portala, najpopularnije ime za djevojčice je Olivia. S druge strane, među dječacima, najomiljenije ime je Noah. Drugo mjesto dijele Amelia i Liam, dok su treće pozicije zauzeli Emma i Oliver.

Imena iz različitih zemalja

U Italiji su najpopularnije djevojčice Sofia i Aurora, dok su dečaci Leonardo i Alessandro. U Švedskoj, roditelji biraju Adelia i Soley za curice, a Juni i Noa za dečke. U Španiji su najtraženija imena Emma, Mylla i Leo.

Inspiracija za roditelje

Ako ste još uvijek u potrazi za savršenim imenom, možda će vas inspirisati popis najtraženijih imena u 2024. godini prema Babycentru. Istraživanjem možete pronaći savršen izbor za vašu bebu!

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -