Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzPoznate ličnosti se mobiliziraju kako bi pomogle ugroženima u BiH

Poznate ličnosti se mobiliziraju kako bi pomogle ugroženima u BiH

Solidarnost s narodom BiH

Jelena Karleuša izrazila je duboko suosjećanje s narodom koji je stradao u Bosni i Hercegovini. Na svom Instagram profilu, pozvala je sve da se uključe u humanitarnu akciju. “Donirat ću novac, a koristim priliku da pozovem sve da zajedno pomognemo ugroženima”, napisala je pjevačica.

Pomoć iz svih dijelova društva

Osim Karleuše, solidarnost su pokazali i drugi poznati muzičari. Zdravko Čolić, Marija Šerifović, Mirza Selimović, Anđela Ignjatović (Breskvica) i Milan Pavlović pridružili su se humanitarnoj akciji. Njihova podrška dodatno jača osjećaj zajedništva tokom ovih teških vremena.

Teška situacija u pogođenim područjima

Obilne padavine izazvale su značajne poplave i odrone tla u Federaciji BiH. Najteža situacija je zabilježena u Jablanici, koja je potpuno odsječena. Pored Jablanice, poplavna stanja su pogodila Konjic, Kiseljak, Kreševo, Busovaču i Fojnicu.

Kako pomoći?

Svi oni koji žele pomoći ugroženima mogu donirati novac pozivom na broj 17039 ili putem stranice Pomozi.ba. Crveni krst u Federaciji BiH otvorio je humanitarni broj 17023. Uplate se mogu izvršiti i na namjenski račun 1340011130004680 – ASA Banka d.d. Sarajevo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -