Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaVučić i Mohamed bin Zajed: Novo poglavlje u odnosima Srbije i UAE

Vučić i Mohamed bin Zajed: Novo poglavlje u odnosima Srbije i UAE

Radna posjeta šeika Mohameda bin Zajeda

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sastanak sa šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom. Šeik boravi u radnoj posjeti Srbiji, a ovaj susret obilježen je značajnim dogovorima i zajedničkim projektima.

Potpisivanje sporazuma o ekonomskom partnerstvu

Nakon sastanka, Vučić je na Instagramu izjavio da svaki susret s prijateljem Mohamedom donosi nova poglavlja u odnosima Srbije i UAE. Prema njegovim riječima, danas je potpisan Sveobuhvatni sporazum o ekonomskom partnerstvu. Ovaj sporazum predstavlja ogroman uspjeh i odgovornost za obje strane.

Simbol odličnih odnosa

Sporazum simbolizira dugogodišnje povjerenje između Srbije i UAE, koje se gradilo kroz teškoće. Obje strane nastoje nastaviti zajedno raditi na novim projektima i inicijativama.

Teme razgovora i buduće saradnje

Na sastanku je bilo riječi o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji, vojnoj industriji, poljoprivredi, energetici i vještačkoj inteligenciji. Vučić je naglasio važnost jačanja naučne i tehnološke saradnje.

Investicioni rejting Srbije

Najnoviji investicioni rejting Srbije predstavlja poruku investitorima. Vučić je istakao da je šeik Mohamed bin Zajed vjerovao u Srbiju kada mnogi drugi nisu. Ovo prijateljstvo donosi podršku i optimizam za budućnost.

Vučić se zahvalio šeiku na prijateljstvu i podršci koju pruža Srbiji. Naglasio je da je posvećen jačanju odnosa sa UAE.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -