Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzKim Kardašijan poziva na preispitivanje kazne braće Menendez

Kim Kardašijan poziva na preispitivanje kazne braće Menendez

Podrška braći Menendez

Kim Kardašijan nedavno je javno izrazila podršku Lajlu i Eriku Menendezu, koji su gotovo 35 godina u zatvoru. Ova braća osuđena su za ubistvo svojih roditelja, Hosea i Kiti Menendez. Rijality zvezda tvrdi da bi trebalo preispitati njihovu doživotnu kaznu.

Novi interes za slučaj

Interes za slučaj Menendez porastao je nakon emitovanja serije Rajana Marfija “Monstrumi: Priča o Eriku i Lajlu Menendezu.” Kim, koja se zalaže za reforme u pravnom sistemu, u svom autorskom tekstu, objavljenom 3. oktobra, istakla je da su braća “ljubazni, inteligentni i pošteni ljudi.”

Posjeta zatvoru

Kardašijan se sastala s bracom u zatvoru u San Dijegu 21. septembra. Tokom posjete, razgovarala je o njihovom uzornom zatvorskom dosijeu i o podršci koju su dobili od članova porodice. Jedan od zatvorskih upravnika naveo je da bi se osjećao dobro da ih ima za komšije.

Preispitivanje odgovornosti

Kada je Kardašijan pozvala na preispitivanje njihovog slučaja, naglasila je da “ubistva nisu opravdana.” Također je priznala da su braća tvrdila kako su bila žrtve zlostavljanja od strane roditelja, te da su povjerovali da je ubistvo jedini izlaz.

Reakcije i dalje rasprave

Dok je Kim pozvala na drugu šansu za braću, Rajan Marfi je bio kritičniji. Izjavio je da bi serija trebala obuhvatiti širu sliku. Kuper Koč, glumac koji igra Erika, opisao je braću kao “uzorne pojedince” i istaknuo porast svijesti o seksualnom zlostavljanju.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -