Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaLuka Garza sjajan na pripremnoj utakmici Minnesota Timberwolves

Luka Garza sjajan na pripremnoj utakmici Minnesota Timberwolves

Dominacija Minnesote na terenu

Na pripremnoj utakmici, Minnesota Timberwolves su potvrdili svoju silu protiv Los Angeles Lakersa. U ovoj utakmici, Luka Garza je odigrao impresivno, ostvarivši 20 poena, 9 skokova i 1 asistenciju. Ovo je bio njegov najbolji nastup ove sezone.

Garza blizu vrha tima

Garza je bio nadomak najboljem strijelcu tima, Joshu Minottu, koji je postigao 22 poena. Pored toga, Garza je bio najbolji skakač tima, što dodatno ističe njegovu važnost na terenu.

Taktička prednost od samog starta

Tim Minnesote je od početka meča preuzeo kontrolu. Nakon prve četvrtine imali su prednost od 13 poena, koja se tokom utakmice samo povećavala. Iako su Lakersi pokušali smanjiti zaostatak u trećoj četvrtini, rezultat nikada nije bio u dilemi.

Pobjednički rezultati

Lakersi su na kraju završili s minusom od 17 poena. Osim Garze i Minotta, Rob Dillingham je doprinio s 21 poenom. Najbolje u Lakersima su bili Austin Reaves i Dalton Knecht, svaki sa po 16 poena.

Očekivanja za sezonu

Ova utakmica je bila prva pripremna uoči početka NBA lige. Garzin nastup donosi nadu navijačima BiH i stručnom štabu reprezentacije za više prilika u predstojećoj sezoni.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -