Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzPomoć za poplavom pogođena područja: Humanost na djelu

Pomoć za poplavom pogođena područja: Humanost na djelu

Dostava humanitarne pomoći u Visoko

Dijelovi humanitarne pomoći već su stigli u sabirni centar u Visokom. Ovaj potez ponovo ističe humanost donatora. Mnoge poznate ličnosti, poput Milana Pavlovića i Džanana Muse, također su se uključile u pomoć unesrećenima.

Poplave pogoduju nekoliko općina

Prema izjavama, poplave su pogodile Jablanicu, Konjic, Kiseljak, Fojnicu i Kreševo. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona potvrdilo je da je do sada smrtno stradalo 16 osoba, dok je ukupna brojka poginulih u Bosni i Hercegovini porasla na 17. Ovu informaciju potvrdio je glasnogovornik MUP-a HNK, Ljudevit Marić.

Problemi na cestama

Iako je jedan trenutak bio otvoren put od Konjica prema Jablanici, BIHAMK je saopštio da je put ponovo blokiran, osim za vozila interventnih službi. Saobraćaj se otežano odvija i na područjima Kiseljaka, prema Kreševu i Fojnici, zbog vode i mulja na cesti. Putovi su prohodni, ali ne i sigurni.

Solidarnost zajednice

Ova situacija pokazuje koliko je važna solidarnost među ljudima. Uključivanje poznatih ličnosti u pomoć unesrećenima simbolizira zajedništvo i podršku koju zajednica može pružiti u teškim trenucima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -