Subota, 5 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzTragedija u Bosni i Hercegovini: Otkažen večerašnji nastup zbog poplava

Tragedija u Bosni i Hercegovini: Otkažen večerašnji nastup zbog poplava

Otkažen nastup zbog tragedije

Večerašnji koncert, koji je trebao biti održan kod Gradske uprave Banje Luke, otkazan je zbog stravičnih poplava. Organizatorica je putem društvenih mreža izrazila saučešće porodicama stradalih, navodeći: “Svim srcem smo uz porodice stradalih”.

Pohvala solidarnosti poznatih ličnosti

Brojni poznati umjetnici, poput Milana Pavlovića, Zdravka Čolića i Saše Matića, iskazali su solidarnost s postradalima. Njihove poruke podrške dodatno su ujedinile javnost u ovim teškim trenucima.

Poginuli i nestali u poplavama

Poplave su zahvatile područja Jablanice, Konjica, Kiseljaka, Fojnice i Kreševa. Prema najnovijim informacijama, 17 osoba je izgubilo život, a spasilačke ekipe i dalje tragaju za nestalim osobama.

Humanitarna pomoć za unesrećene

Četiri osobe iz poplavljenih područja primljene su u Klinički centar u Sarajevu. Kako bi se pomoglo onima koji su pogođeni katastrofom, organizacija Pomozi.ba otvorila je humanitarni telefonski broj 17039. Pozivom se doniraju 2 KM za pomoć unesrećenima.

Više načina za pomoć možete pronaći na zvaničnim stranicama humanitarnih organizacija. Javnost poziva na solidarnost i podršku onima kojima je najpotrebnija.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -