Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaOtkriće narkotika: Pošiljke iz EU prikrivene u originalnim ambalažama

Otkriće narkotika: Pošiljke iz EU prikrivene u originalnim ambalažama

Suradnja UIO i JP Pošta Sarajevo

Ovlaštene službene osobe Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) u suradnji sa službenicima JP Pošta Sarajevo nedavno su otkrile četiri pošiljke narkotičkih sredstava. Ova akcija izvedena je na Carinskoj ispostavi (CR) Pošta Sarajevo.

Prikrivanje narkotika u ambalaži drugih proizvoda

Pošiljke su potekle iz zemalja Evropske unije i bile su namijenjene fizičkim licima u Bosni i Hercegovini. Iako su prijavljene s carinskim deklaracijama niskih vrijednosti, označene su kao kafa, DVD i parfem.

Fizički pregled otkriva skrivene kesice

Prilikom fizičkog pregleda, u unutrašnjosti prijavljenih proizvoda, pronađene su pvc kesice nepoznatog sadržaja. Ove kesice su izgledale kao narkotička sredstva, što je alarmantno upozorenje za službene organe.

Testiranje otkriva prisustvo psihoaktivnih supstanci

Službene osobe UIO izvršile su testiranje uzoraka koristeći jednokratne testere. Rezultati su potvrdili prisustvo psihoaktivnih supstanci, uključujući tetrahidrokanabinol (THC), kao i spojeve feniletilamina i amfetaminske klase.

Obavještenje FMUP-a

O svemu navedenom odmah su obaviješteni pripadnici Federalne uprave policije (FMUP). Akcijom je jasno pokazano koliko su važni koordinacija i suradnja među institucijama u borbi protiv zloupotrebe narkotika.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -