Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetKhamenei poziva na jedinstvo muslimana protiv zajedničkog neprijatelja

Khamenei poziva na jedinstvo muslimana protiv zajedničkog neprijatelja

Jedinstvo muslimana širom svijeta

U svom nedavnom govoru, iranski lider Ali Khamenei istakao je važnost jedinstva muslimana. Govorio je o tome koliko je važno da se muslimani okupe na principima Kur'ana. Khamenei je naglasio da postoji zajednički neprijatelj koji prijeti Iranu, Palestinskoj državi, Libanu i drugim muslimanskim narodima.

Govor na arapskom jeziku

Iranski mediji su objavili da će Khamenei dio svog govora održati na arapskom jeziku. Ovim potezom želi se obratiti stanovnicima Libana i Palestincima, čime dodatno naglašava međusobnu povezanost i solidarnost među muslimanskim narodima.

Kritika Izraela i SAD-a

Khamenei je govorio o iranskom napadu na Izrael, nazivajući ga “legalnim”. Opisao je iranske akcije kao “minimalnu kaznu” za Izrael u vezi s njihovim “zapanjujućim zločinima”. Također je kritično govorio o Izraelu, nazivajući ga “vampirskim” režimom, te označio SAD kao “bijesnog psa” u regionu.

Odlučnost Irana

On je jasno stavio do znanja da Iran neće “oklevati” niti “odlagati” sa svojim akcijama protiv Izraela. Khamenei je naglasio da će Islamska Republika nastaviti izvršavati svoje “povezane dužnosti” s hrabrošću i odvažnošću.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -