Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeHrana i ZdravljeNajpristupačnije turističke destinacije za 2025. godinu

Najpristupačnije turističke destinacije za 2025. godinu

Putovanja po pristupačnim cijenama

Kada razmišljate o putovanjima, na umu su vam razne stvari. Atraktivne destinacije, luksuzni smještaj ili izvrsna hrana? Dok su neka mjesta skupa, postoje i druge, pristupačne opcije. HelloSafe je nedavno objavio popis najpristupačnijih turističkih destinacija za 2025. godinu.

Laos na vrhu liste

Na prvom mjestu nalazi se Laos, prekrasna zemlja u jugoistočnoj Aziji. Prosječna dnevna potrošnja za posjetitelje ovdje iznosi samo 12 eura. Ova cijena čini Laos izvanredno povoljnom destinacijom.

Kazahstan i Ruanda

Na drugom mjestu je Kazahstan s prosječnom potrošnjom od 16,82 eura po danu. Treće mjesto zauzima Ruanda, čija je prosječna potrošnja 19,22 eura. Izgleda veoma privlačno za budžete putnika!

Preostale pristupačne destinacije

Na popisu se nalaze i druge destinacije poput Gane, Mongolije, Armenije, Burkina Faso, Gruzije, Malija, Burme, Haitija, Malavija, Indije i Nepala. Impresivno je da nijedna od ovih destinacija nema dnevnu potrošnju veću od 35 eura.

Pristupačna Srbija

Što se tiče blizine, Srbija se takođe našla na ovom popisu. Ove informacije čine 2025. godinom idealnom za putovanja bez prevelikog opterećenja budžeta.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -