Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometOsmajić kažnjen zbog incidenta na terenu: Osam utakmica suspenzije i kazna od...

Osmajić kažnjen zbog incidenta na terenu: Osam utakmica suspenzije i kazna od 20.000 eura

Incident na utakmici

Milutin Osmajić, napadač engleskog kluba Preston North End, našao se u središtu skandala nakon što je ugrizao igrača Blackburna, Owena Becka. Ovaj incident dogodio se na utakmici koja je završila kontroverzno. Sudija Matt Donohue nije primijetio ugriz, zbog čega Osmajić nije dobio crveni karton, dok je Beck dobio crveni karton nakon što je sapleo Osmajića.

Visoka kazna od FA

Nogometna asocijacija Engleske (FA) odlučila je drastično kazniti Osmajića zbog njegovog nasilničkog ponašanja. Osmajić je dobio osam utakmica suspenzije i novčanu kaznu od 20.000 eura, što odgovara otprilike 15.000 funti.

Osmajićeva karijera

Milutin Osmajić postao je član Prestona u ljeto 2023. godine, kada je prešao iz španskog Cadiza za 2,5 miliona eura. Prije toga igrao je za turski Bandirmaspor i započeo svoju karijeru u Sutjesci iz Nikšića.

Reakcije medija

Ovaj incident šokirao je nogometnu javnost na Ostrvu. Mnogi smatraju da je Osmajić prošao lako, s obzirom na težinu incidenta. Njegovo ponašanje uspoređivano je s poznatim slučajevima nogometaša koji su se također suočili s kaznama zbog sličnih postupaka.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -