Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetPrva propovijed Khameneija nakon pet godina dolazi u ključnom trenutku

Prva propovijed Khameneija nakon pet godina dolazi u ključnom trenutku

Vrhovni vođa Irana, Ali Khamenei, održat će svoju prvu propovijed nakon skoro pet godina. Ova važna događanja zakazana su tri dana prije godišnjice sukoba između Izraela i Hamasa u Gazi.

Khamenei predvodi molitvu u Teheranu

Khamenei će predvoditi molitvu u džamiji Imam Homeini Grand Mosalla u centru Teherana. Ova informacija objavljena je na njegovoj službenoj web stranici, čime se ističe važnost ovog događaja.

Komemoracija za Nasrallaha

Molitva će uslijediti nakon komemoracije za Hassana Nasrallaha, vođu libanskog pokreta Hezbolah, koji je ubijen nedavno. Nasrallah je bio poznat po svojim vezama s Teheranom, što dodatno naglašava kontekst trenutne situacije.

Odmazda Iranske Revolucionarne garde

Iranska Revolucionarna garda objavila je da su nedavni napadi, koji su uključivali oko 200 projektila, bili odgovor na ubistvo Nasrallaha. Ova situacija dodatno komplikuje već napetu politiku u regionu.

Khamenei je posljednji put predvodio molitvu u januaru 2020. godine, nakon što je Iran ispalio projektile na američku bazu u Iraku. Novu propovijed mnogi prate s interesovanjem, s obzirom na aktuelna dešavanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -