Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometBorac se suprotstavio Panathinaikosu u historijskoj utakmici

Borac se suprotstavio Panathinaikosu u historijskoj utakmici

Novi uspjeh za bh. nogomet

Fudbalski klub Borac iz Banje Luke ostvario je povijesni uspjeh nastupom u glavnoj rundi evropskog takmičenja. Nakon Zrinjskog, Borac je postao drugi tim iz Bosne i Hercegovine koji je došao do ovog dostignuća.

Panathinaikos otvorio utakmicu vodstvom

Večeras je na Gradskom stadionu u Banjoj Luci gostovao slavni grčki klub Panathinaikos. Gosti su bolje otvorili meč i već u 11. minuti došli u vodstvo. Anastasios Bakasetas je postigao pogodak iz voleja nakon ubačaja sa lijeve strane.

Borac se bori za povratak

Nakon toga, golman Borca, Damjan Šiškovski, imao je ključnu intervenciju kada je spasio situaciju jedan na jedan protiv Andraža Šporara. Ova akcija dodatno je motivisala domaće igrače, koji su zaigrali znatno bolje u drugom poluvremenu.

Despotović izjednačava

Do kraja prvog dijela, Borac je imao nekoliko prilika za izjednačenje. Đorđe Despotović je bio najbliži golu, ali je njegov udarac iz slobodnog udarca završio tik pored stative. Na odmor se otišlo s rezultatom 1:0 za goste.

Erupcija oduševljenja u Banjaluci

Nastavak utakmice donio je više uzbuđenja za domaće navijače. U 49. minuti Despotović je izjednačio rezultat sjajnim udarcem glavom. Samo dvije minute kasnije, Borac je mogao preokrenuti rezultat, no odbrana golmana Panathinaikosa na volej Sebastiana Herrere onemogućila je drugi pogodak.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -