Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetMelania Trump podržava prava žena: "Moje tijelo, moj izbor"

Melania Trump podržava prava žena: “Moje tijelo, moj izbor”

Melanijina poruka o individualnoj slobodi

Bivša prva dama SAD-a, Melania Trump, nedavno je na društvenim mrežama podijelila svoj stav o pravima na abortus. U snimku koji je objavila na platformi X, Melania je naglasila važnost individualne slobode za svaku ženu.

“Individualna sloboda je temeljno načelo koje štitim. Bez sumnje, nema prostora za kompromis kada je u pitanju ovo osnovno pravo koje sve žene posjeduju od rođenja, individualna sloboda. Moje tijelo, moj izbor,” izjavila je Melania. Ova poruka dolazi u trenutku kada se prava žena na abortus ponovno dovode u pitanje u SAD-u.

Donald Trump i kontroverze oko abortusa

U kontrastu s Melanijinim stavovima, Donald Trump, bivši predsjednik, nedavno je istakao svoj “uspjeh” u vezi s odlukom Vrhovnog suda koja je srušila Roe v Wade. Ovom odlukom omogućio je saveznim državama da same odlučuju o zakonima o abortusu, što je rezultiralo uvođenjem zabrana u 24 savezne države.

Trump je naglašavao da, kao predsjednički kandidat, neće staviti potpis na zabranu abortusa na saveznom nivou. Njegov stav se fokusirao na pravo saveznih država da odrede svoja pravila oko abortusa, što dodatno komplicira situaciju za žene širom zemlje.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -