Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportRukometPaul Drux završio karijeru nakon povrede koljena

Paul Drux završio karijeru nakon povrede koljena

Teški trenuci za kapitana Fuchse Berlina

Paul Drux, kapiten rukometnog kluba Fuchse Berlin, završio je svoju karijeru zbog povrede koljena. Tokom svoje karijere, Drux je prolazio kroz brojne povrede koje su ga sputavale.

Novi početak i još jedna povreda

U novu sezonu, Drux je krenuo zdrav, sa zaliječenim koljenom i Ahilovom tetivom. Nažalost, obnovio je povredu koljena, što je rezultiralo prekidom njegove karijere. Ovaj 29-godišnjak bio je ključna figura u klubu posljednjih 13 godina.

Osvrti na uspjehe i postignuća

Drux je debitovao za Fuchse Berlin 2012. godine i zajedno s ekipom osvojio mnoge trofeje. Osvojili su DHB pokal, njemački Superkup, Svjetsko klupsko prvenstvo i EHF Cup. Osim klupskih, Drux je imao i značajan doprinos reprezentaciji sa 127 nastupa.

Reakcije na Druxov odlazak

Izvršni direktor Fuchsea, Bob Hanning, izrazio je tugu zbog završetka Druxove karijere. “Nevjerojatno me boli što Paul mora završiti svoju karijeru na ovakav način. On je uzor cijelom klubu”, rekao je Hanning.

Planovi za budućnost

Drux je izjavio da se sada mora pomiriti sa situacijom. Planira se fokusirati na operaciju i rehabilitaciju te razgovarati sa porodicom o svojim budućim koracima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -