Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetNove Fotografije Dovode u Pitanje Teorije o NESREĆI Jahte "Bayesian"

Nove Fotografije Dovode u Pitanje Teorije o NESREĆI Jahte “Bayesian”

Posljednje informacije o nesreći kod Sicilije koja je odnijela sedam života, uključujući britanskog milijardera Majka Linča i njegovu kćerku, postavljaju nova pitanja o sigurnosti superjahti.

Pojava novih dokaza

Nove fotografije superjahte “Bayesian”, snimljene 14 minuta prije potonuća, izazvale su sumnju u dosadašnje tvrdnje. Pretpostavljalo se da je posada ostavila otvorena vrata, koja su omogućila ulazak vode. Na slikama, međutim, vidi se da su vrata zatvorena, piše švicarski Blick.

Istraga protiv posade

Tri člana posade trenutno su pod istragom tužilaštva na Siciliji zbog navodnog ostavljanja otvorenih vrata. Kapetan Karsten Borner, čiji brod je bio u blizini, izrazio je sumnju u te optužbe. “Ovo nisu tačne tvrdnje; brod nije mogao potonuti zbog nepažnje posade,” rekao je Borner za “Daily Mail”.

Tragična sudbina putnika

U tom tragičnom incidentu, osim Linča i njegove kćerke, poginula su još pet ljudi. Tijelo 18-godišnje Hane pronađeno je četiri dana nakon incidenta, što je dodatno potreslo javnost.

Planovi za podizanje olupine

Razmatraju se opcije za izvlačenje jahte “Bayesian”. Stručnjaci procjenjuju troškove podizanja na više od dva miliona evra. Ova situacija izaziva zabrinutost vezanu za sigurnost jahti i mogla bi značajno uticati na tekuće istrage.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -