Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportOstali sportoviAmel Tuka na čelu Komisije olimpijaca OK BiH

Amel Tuka na čelu Komisije olimpijaca OK BiH

Konstituirajuća sjednica Komisije olimpijaca

Danas je održana konstituirajuća sjednica Komisije olimpijaca – sportista Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Amel Tuka, najbolji bosanskohercegovački atletičar, izabran je za predsjednika Komisije za mandatni period 2024 – 2028.

Izbor članova komisije

Za potpredsjednicu je izabrana bh. plivačica Lana Pudar, a funkcija generalnog sekretara pripala je skijašici Elvedini Muzaferiji. Mesud Pezer i Tanja Karišik imenovani su za predstavnike Komisije olimpijaca u Generalnoj skupštini OK BiH.

Pohvale prethodnom sazivu

Članovi nove komisije pohvalili su rad prethodnog saziva, koji je predvodio Amel Tuka. Tokom 2023. godine, organizovan je prvi Forum sportista OK BiH, pružajući priliku za edukaciju i razmjenu iskustava među vrhunskim sportistima.

Aktivnosti i budući planovi

Komisija aktvno radi na sistemskom finansiranju sporta. Pokrenuli su video kampanju i učestvovali u javnim emisijama kako bi ukazali na probleme finansiranja vrhunskog sporta.

Amel Tuka – uspjesi i kvalifikacije

Amel Tuka, po struci mašinski inženjer, osvajač je medalja na Svjetskom atletskom prvenstvu i Olimpijadi. Njegovo najbolje vrijeme na 800 metara iz 2015. godine učinilo ga je najbržim čovjekom na svijetu.

Vizija za naredni period

Komisija olimpijaca planira unaprijediti uslove za sportiste u BiH. Njihov cilj je osigurati da se glas sportista čuje na svim nivoima odlučivanja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -