Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeShowbizzDoktor Chavez priznaje krivicu u slučaju prekomjerne upotrebe ketamina

Doktor Chavez priznaje krivicu u slučaju prekomjerne upotrebe ketamina

Chavez se pojavljuje pred saveznim sudom

U srijedu se doktor Chavez pojavio pred saveznim sudom u Los Angelesu radi promjene izjašnjenja o krivnji. U sporazumu o krivnji, Chavez je naveo da je zajedno sa doktorom Salvadorom Plasencijom isporučivao ketamin Perryju od septembra 2023. godine.

Nove informacije o Plasenciji

Salvador Plasencia, koji je također optužen za smrt Perryja, zvao je Chaveza kako bi mu dostavio ketamin i druge lijekove u zamjenu za novac. Chavez je priznao da je ispunio lažni recept za trideset pastila od 200 miligrama.

Obrazac korištenja ketamina i posljedice

Chavez i Plasencia poznavali su se više od 20 godina. Chavez je bio svjestan da Plasencia ne ima iskustva s primjenom ketamina, koji se koristi kao anestetik i za liječenje depresije. Ovaj lijek može izazvati ozbiljne nuspojave poput problema s govorom, glavobolje i skokova krvnog pritiska.

Opasne doze

Plasencia je navodno ubrizgavao Perryju ketamin i tražio od Chaveza savjete o njegovoj primjeni. Također je ostavljao bočice sa lijekovima kako bi Perry mogao sam uzimati terapiju. U jednom incidentu, Plasencia je dao Perryju tri injekcije ketamina u kratkom vremenskom razdoblju, što je Chavez ocijenio kao izrazito opasno.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -