Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometEngleska reprezentacija se priprema za Ligu nacija pod vodstvom Leeja Carsleya

Engleska reprezentacija se priprema za Ligu nacija pod vodstvom Leeja Carsleya

Novi izazovi za englesku reprezentaciju

Engleska nogometna reprezentacija zakazala je okupljanje pred utakmice Lige nacija protiv Grčke i Finske. Ove utakmice dolaze nakon smjene dugogodišnjeg selektora Gareth Southgatea. Na njegovo mjesto privremeno je postavljen Lee Carsley, dosadašnji selektor mlade reprezentacije.

Carsleyev privremeni mandat

Lee Carsley preuzima selektorsku poziciju kao privremeno rješenje. Premda postoji mogućnost da ga zadrže, većina smatra da će tražiti veće ime za ovu ulogu. Njegova primarna zadaća je ostvariti uspjeh u predstojećim utakmicama, gdje su Englezi veliki favoriti.

Promjene u sastavu reprezentacije

Na spisku reprezentativaca došlo je do značajnih promjena. Izostavljen je Harry Maguire, a u tim se vratio Dominic Solanke. Ovaj napadač Tottenhama posljednji put je bio pozvan 2017. godine. Pored njega, ponovo se u reprezentaciji našao i Kyle Walker.

Novi talenti pod Carsleyem

Carsley je pozvao nekoliko igrača koje je prethodno vodio u U-21 reprezentaciji. To su Morgan Gibbs-White, Noni Madueke i Angel Gomes, što ukazuje na njegovu strategiju uključivanja mladih talenata. U tim su se našli i golmani Henderson, Pickford i Pope.

Engleska se nada novim pobjedama u nadolazećim utakmicama i povratku na staze uspjeha.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -