Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometLuis Enrique motivira Kyliana Mbappea: "Moraš biti lider na terenu"

Luis Enrique motivira Kyliana Mbappea: “Moraš biti lider na terenu”

Motivacioni govor Luisa Enriquea

U posljednjem videu koji je postao popularan, Luis Enrique daje motivacioni govor Kylianu Mbappeu. Njegov fokus je na važnosti defanzivnog rada i liderstva. Enrique podsjeća Mbappea na to koliko je važno biti uzor svojim saigračima.

Primjer Michaela Jordana

“Pročitao sam da si kao Michael Jordan. Znaš šta bi Jordan uradio u ovakvim situacijama?”, započeo je Enrique. Objašnjavao je mu kako bi se Jordan ponašao i kako bi se borio za svoj tim. “Moraš biti primjer, prvo kao igrač, a onda i kao nogometaš,” dodao je.

Važnost odbrane u ključnim utakmicama

Mbappe se suočio s izazovima tokom ključne utakmice Lige prvaka. PSG je izgubio prvu utakmicu četvrtfinala od Barcelone rezultatom 3:2. Enrique je smatrao da je važno da Mbappe bude aktivniji u odbrani kako bi tim mogao napredovati.

Strategija za revanš protiv Barcelone

Trener je Mbappeu dao savjete kako se suprotstaviti Barceloninim igračima. “Moraš markirati Cubarsija i Ter Stegena,” istakao je Enrique. Petero je naglasio potrebu pritiska na protivničke igrače kako bi se osigurao uspješan rezultat.

Enriqueova vizija liderstva

Enrique je želio da Mbappe shvati da pravi lider ne samo da sjaji u napadu, već i u odbrani. “Moraš se vratiti nazad još brže,” rekao je. Ovaj govor podsjeća na važnost timskog rada i angažmana.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -