Petak, 4 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeCrna HronikaPolicija U Kabinetu Gradske Uprave Zenica: Istraga O Povredi Pečata

Policija U Kabinetu Gradske Uprave Zenica: Istraga O Povredi Pečata

Incident U Gradskoj Upravi

Prema informacijama iz Zenicabloga, policija je intervenisala u Gradskoj upravi Zenica usljed povrede pečata na vratima. Pečat koji je postavljen jučer oštećen je, a policija je pozvana kako bi se postavio novi. Međutim, policijski službenici su odbili izvršiti ovu akciju.

Uviđaj I Inspekcija

Nakon odbijanja, policija je zatražila pojačanje i angažovala inspektore za provođenje uviđaja. U ovom periodu, primijećena su kretanja više osoba koje su ulazile i izlazile iz prostorija Gradske uprave, što izaziva zabrinutost oko mogućeg neovlaštenog pristupa izbornom materijalu.

Reakcija Ministarstva

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su najavili da će uskoro obavijestiti javnost o ovom incidentu. Također, naglasili su da se vrši provjera svih navoda, a tužilac je upoznat sa situacijom.

Opozicija U Akciji

Napetosti se dodatno povećavaju zbog navoda opozicionih stranaka o neregularnostima u izboru predsjednika i zamjenika predsjednika biračkih odbora. Ove stranke ističu da su na spisku imena najbližih saradnika gradonačelnika Fuada Kasumovića i podnijele su prijave Centralnoj izbornoj komisiji.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -