Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiRegijaViši sud u Podgorici blokira imovinu bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića

Viši sud u Podgorici blokira imovinu bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića

Blokada imovine Milivoja Katnića

Viši sud u Podgorici donio je odluku o blokadi imovine Milivoja Katnića, bivšeg glavnog specijalnog tužioca. Ovu informaciju potvrdila je Marija Raković, samostalna savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda.

Privremena mjera suda

Sudija Goran Šćepanović odobrio je privremenu mjeru prema prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT). Ova mjera obuhvata četiri objekta u vlasništvu Milivoja Katnića, smještena u katastru općina Bajramovica i Velestovo.

Uhapšeni i optužbe

Katnić, zajedno sa nekadašnjim pomoćnikom direktora policije Zoranom Lazovićem, uhapšen je 14. aprila. Optuženi su za navodno pomaganje pripadnicima kavačkog kriminalnog klana, na čelu sa Radojem Zvicera.

Uloga u kriminalnim radnjama

SDT tvrdi da su Katnić i Lazović samo formalno djelovali protiv kriminalaca. Katnić je navodno bio svjestan šifri koje su vođe zločinačke organizacije koristile, ali nije poduzimao akcije.

Obmanjivanje javnosti

Dokumenti ukazuju na to da je Katnić obmanjivao javnost o kriminalcima iz Beograda. Umjesto da se suprotstavi kavačkom klanu, on je omogućio njihovo nesmetano kretanje kroz granicu.

Istraga o ratnim zločinima

Krajem juna, Katnić je saslušan u SDT-u zbog sumnje da je počinio “ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, stekavši sumnju da je počinio zločine tokom 1992. godine u Cavtatu.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -