Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomePozitivnoBiznisWoman.Comm konferencija: Odgovorno izvještavanje u digitalnom dobu

Woman.Comm konferencija: Odgovorno izvještavanje u digitalnom dobu

Digitalno doba i izazovi medija

U savremenom društvu, online mediji i društvene mreže preuzeli su važnu ulogu u oblikovanju percepcije vijesti. Na ovogodišnjoj, trećoj Woman.Comm konferenciji, ovi izazovi su tema rasprave. Konferencija se fokusira na etičke dileme u novinarstvu, naročito u kontekstu osjetljivih tema poput femicida i nasilja.

Panel o clickbait novinarstvu

Na panelu “Je li nasilje novi clickbait opće javnosti”, učestvuju istaknuti govornici, uključujući Idou Prester, Milenu Radulović, Adnana Kadribašića i druge. Moderatorica, Brankica Raković, ističe ozbiljnost problema clickbait novinarstva. Ona navodi da ovakvo izvještavanje može dovesti do dehumanizacije žrtava i normalizacije nasilja u društvu.

Značaj odgovornog izvještavanja

Milena Radulović, čija je priča o silovanju pokrenula značajne diskusije, naglašava važnost odgovornog medijskog izvještavanja. “Naslovi koji skreću pažnju sa suštine mogu umanjiti ozbiljnost situacije,” poručuje Radulović. Ovime se poziva na pažnju i senzibilizaciju javnosti prema ozbiljnim društvenim problemima.

Informišite se na Woman.Comm konferenciji

Woman.Comm konferencija održaće se 15. i 16. oktobra u BKC-u u Sarajevu. Očekuje se značajna posjeta i rasprava o važnim temama vezanim za odgovorno novinarstvo.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -