Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeMagazinAuto IndustrijaUzbudljiva utrka: Šampioni se suočavaju na jedinstvenoj stazi

Uzbudljiva utrka: Šampioni se suočavaju na jedinstvenoj stazi

Inovativna staza za jednake šanse

Na nedavno održanoj utrci, staza je podijeljena u trake kako bi se osigurala jednaka šansa za sve vozače. Svaki automobil imao je drugačiju konfiguraciju terena, ali su zajednički dijelili posljednji zavoj i ciljnu liniju.

Utrka s moćnim vozilima

Među najzanimljivijim učesnicima bio je Andrew Carlson, šampion off-road utrka, koji je vozio Pro4. Njegov automobil razvija više od 960 konjskih snaga i težak je 2041 kilogram.

Mad Mike Whiddett vozio je hiperautomobil McLaren P1, koji isporučuje više od 1000 KS, dok težina iznosi 1400 kilograma.

Scott Speed, prvak World Rallycross Championshipa, takmičio se s Subaru automobilom težine 1300 kilograma i snagom od više od 600 KS.

Patrick Friesacher postavlja najbolje vrijeme

Patrick Friesacher je izabrao F1 bolid RB7, koji raspolaže sa 750 KS i težinom od samo 640 kilograma. U njegovoj vožnji, prvi je izašao na stazu i postavio impresivno vrijeme od 1:20,36, unatoč vožnji najdužom stazom.

Vrhunska aerodinamika njegovog bolida omogućila mu je da dostigne nevjerojatnu brzinu od 288 km/h, ostavljajući konkurenciju daleko iza.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -