Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometJuventus ostvario nevjerojatan preokret protiv Leipziga u Ligi prvaka

Juventus ostvario nevjerojatan preokret protiv Leipziga u Ligi prvaka

Juventus je sinoć odigrao izvanrednu utakmicu u Ligi prvaka, pobijedivši Leipziga u dramatičnom preokretu. Ovaj meč predstavlja novi smjer za Juve, koji se nakon niza godina vraća u vrhunski nogomet.

Rani peh za Juventus

Utakmica je počela loše za Juventus, jer su već u prvih 12 minuta povrijeđeni dva ključna igrača. Defanzivac Bremer napustio je teren u šestoj minuti, a zamijenio ga je Federico Gatti. Nedugo zatim, ofanzivac Nico Gonzalez također je napustio igru zbog povrede, a njegovu poziciju preuzeo je Francisco Conceicao.

Scenarij utakmice

Domaćin je otvorio utakmicu vodećim golom u 30. minuti. Lois Openda pronašao je Benjamina Šeška, koji je precizno poentirao. Juventus je izjednačio u 50. minuti zahvaljujući Dušanu Vlahoviću, koji je sjajno ispratio ubačaj s lijeve strane.

Drama u drugom poluvremenu

Sredinom drugog poluvremena, Juventus je ostao s igračem manje. Golman Michele Di Gregorio napravio je prekršaj izvan kaznenog prostora, a sudija je nakon VAR-a dosudio jedanaesterac. Šeško je realizovao prekršaj za 2:1.

Ipak, Juve se nije predao. Vlahović je brzo poravnao na 2:2, postigavši eurogol samo četiri minute kasnije. Ova utakmica ostavlja veliku nadu za Juventus u nastavku takmičenja.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -