Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetIzraelski zračni napadi na Bejrut: Civili pod prijetnjom u noći bez mira

Izraelski zračni napadi na Bejrut: Civili pod prijetnjom u noći bez mira

Napadi na Bejrut i okolna područja

U noći 2. oktobra 2024. godine, Bejrut je ponovno bio na meti izraelskih zračnih napada. Ovo je prvi put da su izraelske snage izvele udar blizu centra glavnog grada Libana.

Pogođeni civilni objekti

Izraelska vojska tvrdi da su ciljevi povezani s Hezbolahom. Među pogođenim objektima je i zdravstveni centar smješten u bloku Bachoura, koji su Izraelci označili kao ključnu mete. Ove akcije izazvale su strah i paniku među civilnim stanovništvom Beiruta.

Reakcije Libanske vlade

Libanonsko ministarstvo zdravlja izvijestilo je o stravičnim gubicima. U posljednjih 24 sata, broj žrtava porastao je na 46 mrtvih i 85 povrijeđenih usljed napada. Ovi brojevi potvrđuju sumnje o ozbiljnosti situacije na terenu.

Povratak nasilja

Ovi napadi uslijedili su nakon što su izraelske snage priopćile o gubitku osam vojnika u sukobima na jugu Libana. Tensions continue to escalate, raising concerns about the impact on civilian lives.

Društveni mediji i izvještavanje

Na društvenim mrežama kruže snimci koji prikazuju razaranje i paniku nakon zračnih napada. Urođeni stanovnici trpe velike posljedice, a međunarodna zajednica poziva na hitno smirivanje sukoba.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -