Četvrtak, 3 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportKosarkaĐedović o uspjehu Unicaje i budućnosti u košarci

Đedović o uspjehu Unicaje i budućnosti u košarci

Osvojeni Kup kralja

Košarkaš, početkom godine, ostvario je veliki uspjeh sa Unicajom. Ova ekipa, iz Malage, osvojila je Kup kralja nakon pobjede protiv Real Madrida. Ovaj trofej predstavlja jedan od najvećih uspjeha u historiji kluba.

Emocije nakon titule

U ekskluzivnom razgovoru, Đedović je istakao koliko mu znači ovaj trofej. “To je naš četvrti trofej u dvije i po godine. U finalu smo igrali protiv Reala, koja je bila teška utakmica. Zasluženo smo pobijedili”, naglasio je Đedović.

Odnos s Džananom Musom

Đedović je govorio i o svom odnosu s Džananom Musom, igračem Reala. “U super smo odnosima, mislim da je moj stil igre lakši za njega”, rekao je Đedović, te dodao da redovno komuniciraju i da ga smatra fenomenalnim igračem.

Budućnost u Unicaji

Nakon uspjeha, Đedović (34) razmišlja o svojoj budućnosti. Iako ne zna gdje će igrati sljedeće sezone, ističe da je miran i prilagodljiv. “Imam odličnu saradnju s trenerima. Ako ekipa bude igrala na visokom nivou, ne bi trebalo biti većih promjena”, dodao je.

Kraj profesionalne karijere

Đedović razmišlja i o mogućem kraju svoje košarkaške karijere. “Čovjek mora biti spreman na svaku situaciju. Iako sam najstariji u timu, iskustvo je važno za svaku ekipu”, zaključio je.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -