Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeSportNogometIntenzivni kamp juniorske reprezentacije BiH u Međugorju

Intenzivni kamp juniorske reprezentacije BiH u Međugorju

Dok traje pauza za reprezentacije, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine okuplja se u Međugorju. Kamp počinje u ponedjeljak, 7. oktobra, i trajat će pet dana.

Osnaženi tim juniorske reprezentacije

Sve se više priča o snazi ovog tima. Selektor U-21 reprezentacije BiH, Vinko Marinović, potvrdio je da je odlučio pustiti nekoliko igrača U-19 selekciji. Ovo je značajno za predstojeće kvalifikacije.

Igrači iz jakih liga

Na spisku juniorske selekcije su igrači iz prestižnih liga. Ističu se Dino Kaiser iz Fulhama i Kerim Alajbegović iz Bayer Leverkusena. Osim njih, tu su i Mirza Ćatović, Amara Ibrišimović te Malik Tubić iz Bundeslige.

Interesantna imena na rosteru

Na spisku se nalazi i mladi Arno Lemable Dobrić, koji se odlučio igrati za BiH zbog svojih korijena iz Doboja. Njegova priča dodatno obogaćuje tim.

Spisak igrača

Na kampu će se okupiti sljedeći igrači: Faris Mehić, Dino Kaiser, Tarik Banjić, Nidal Čelik, Kenan Muharemović, Jusuf Terzić, David Karačić, Mirza Ćatović, Dženan Šabić, Filip Taraba, Amar Ibrišimović, Hamza Redžić, Vedad Garčević, Amel Avdić, Adrijano Rizvić, Ajdin Beganović, Arno Lemable Dobrić, Borna Filipović, Kerim Alajbegović, Pavle Đajić, Emin Pajić, Darije Markočević, Malik Tubić, Amar Milak, Stefan Marčetić, i Daris Ćatak.

Energija i talas mladosti u timu skiše optimizam pred nadolazeće izazove u međunarodnim takmičenjima.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -