Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeVijestiSvijetRaza Pahlavi poziva svijet da podrži narod Irana u borbi za slobodu

Raza Pahlavi poziva svijet da podrži narod Irana u borbi za slobodu

Osvrt na trenutnu situaciju u Iranu

Raza Pahlavi, prijestolonasljednik Irana i sin posljednjeg iranskog monarha, oglasio se putem svog X profila. Njegova izjava dolazi nakon ispaljivanja projektila iz Irana na Izrael, što je dodatno zatreslo već nestabilnu situaciju u regiji.

Kritika režima i poziv na akciju

Pahlavi je osudio vođu Irana, Ali Khameneija, ističući da je on doveo narod na rub rata. Kako navodi, Khamenei je postao izolovan i sve više se suočava s posljedicama svog terorističkog djelovanja u regiji.

Želja naroda za slobodom

Prema Pahlaviju, narod Irana ne može biti optuživan za rat koju pokreće Islamska Republika. On naglašava želju sunarodnjaka za slobodom, demokracijom i mirom sa susjedima. Pahlavi opisuje hrabrost ljudi koji se protive trenutnom režimu i poziva na međunarodnu podršku.

Pohenčenje međunarodne zajednice

Pahlavi poziva međunarodnu zajednicu da pruži podršku Irancima. On vjeruje da je trenutak prilike za sve koji žele pomoći narodu u njihovoj borbi. “Oni zaslužuju vašu maksimalnu podršku,” izjavio je Pahlavi, apelirajući na svijet da postane saveznik u njihovoj borbi za bolju budućnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -