Srijeda, 2 Oktobra, 2024
Organizacija vjencanja
HomeNajnovijeStefan Simić: Pjesnik koji čita ženske duše na Sarajevskim danima poezije

Stefan Simić: Pjesnik koji čita ženske duše na Sarajevskim danima poezije

Čitač ženskih duša u Sarajevu

Srbijanski pjesnik Stefan Simić večeras će nastupiti na 63. Sarajevskim danima poezije. Njegov samostalni nastup počinje u 19 sati u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti. Publika svih generacija, posebno žene, očekuje program koji će ih emotivno povezati s njegovim stihovima.

Inspiracija iz Bosne i Hercegovine

Simić smatra da njegovi stihovi odražavaju ono što živi. Tokom nastupa, izvest će svojih deset najboljih pjesama uz muziku. Njegove pjesme poput “Bosanka” i “Nigdje toliko duše kao u Bosni” pokazuju duboku emotivnu vezu sa zemljom. Pjesnik će kroz svoje tekstove istraživati teme ljubavi, života i smrti.

Jedinstven pristup nastupu

Stefan Simić najavljuje jedinstveni performans, koji uključuje slobodne monologe pod nazivom “inspiracija”. Naglasio je da njegov nastup nikada nije isti zbog nepredvidivosti reakcija publike. “Očekujem suze i smijeh”, kaže Simić, ističući da je važno prenijeti različite emocije.

Učenje od najboljih

Pjesnik otkriva da je učio od velikana kao što su Đorđe Balašević i Meša Selimović. “Sarajlić mi je posebno blizak jer njegovo pisanje nikada ne uključuje mržnju ili zavist”, istakao je Simić.

O autoru

Rođen 1989. u Paraćinu, Simić je pisati počeo sa 18 godina. Njegova poezija predstavlja način da smiri svoj unutarnji svijet i izrazi svakodnevne situacije kroz umjetnost.

- Advertisement -
RELATED ARTICLES
- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

- Advertisement -